Cleandoctor myrkytön palonsuoja-aine tekstiileille 10ltr

palosuoja-10000ml

Väri: 5.Palosuoja-aine
Koko: 5.Palosuoja-aine 10ltr

Palosuoja-aine tekstiileille - Tämän tilauksen tiedot: - Cleandoctor myrkytön palonsuoja-aine tekstiileille 10ltr - . Palonsuoja-aine on vesipohjainen, hajuton ja myrkytön käsittelyaine tekstiileille ja kaikille huokosille pinnoille. Cleandoctor palosuoja-aineen palosuojatesti suoritettu 2011 herkästi syttyvälle äänieristyslevylle.Cleandoctor palosuoja-aineen (Firefain XMP) testaus VTT Expert Service LTD 16.6.2011 standardin EN 13501-1:2007/EN ISO 11925-2 mukaisesti raportin VTT-S-4534-11 perusteella testien paloluokitukseksi palosuoja-aineelle määriteltiin paloluokka E. Paloluokitus E = materiaali, jonka käyttäytyminen palossa on hyväksyttävissä. KÄYTTÖOHJE: Cleandoctor palosuoja-aine sumutetaan tekstiiliin tai huokoiseen pintaa, joka halutaan suojata. Sumutuksen määrä oltava läpikostuttava. Palosuojausteho alkaa, kun materiaali on kuivunut. Käytännössä suojattu materiaali ei pala ollenkaan, ainoastaan mustuu tai hiiltyy. Myrkyttömällä palosuoja-aineellamme voi suojata myös käyttöasusteita. Vesipohjaisen koostumuksensa vuoksi käsittely on uusittava jokaisen pesun jälkeen. Cleandoctor palosuoja-ainetta voi käyttää myös pienen palon sammutukseen. Katso alta miten palon sammutus onnistuu.

Hinta 130,00 €/kpl.

kpl


Cleandoctor myrkytön palonsuoja-aine tekstiileille 10ltr

Palosuojamerkinnät >>

 • palosuojaluokitus E
 • vesipohjainen
 • myrkytön - käyttöturvallisuustiedote >>
 • saavuttaa tehon kuivuttuaan
 • varastointi säilyvyys 2 vuotta
 • avattu astia käytettävä vuoden sisällä
 • toimii myös sumutettaessa palon sammuttamisessa
 • kuivuttuaan saavuttaa palosuoja ominaisuuden
 • käsitelty materiaali ei pala ollenkaan, ainoastaan mustuu ja hiiltyy
  mikäli ympärillä palolähdettä

TUOTTEEN KÄYTTÖOHJE

 • sumutetaan materiaalin pinta kostuttamalla
 • vältä märästämättä materiaalia, varsinkin tekstiiliä
 • varmista aineen soveltuvuus tekstiilissä sumuttamalla
  palosuoja-ainetta kankaan takapuolelle pieneen kulmaan
 • huomioi, että värjättyjä tekstiilejä ei saa märästää, koska
  väriaineet liottuvat
 • kostuta tekstiili kummaltakin puolelta kevyesti
 • ei sovellu vettä kestämättömiin materiaaleihin kuten osa silkeistä tai vuohenjouhiset matot. Käyttäjä vastaa itse kaikista käsittelyssä tapahtuneista materiaalimutoksista, mitä tapahtuu vesipohjaisen tuotteen käytöstä materiaaleihin, joissa vesipesukielto ja suositus ainoastaan kuivapesu/kemiallinen pesu. Soveltuu kevyenä sumutuksena sisal-, kookos- ja juuttimattoihin sekä itämaisiin mattoihin, villa- ja silkkimattoihin. Käyttäjä vastaa itse edellä mainittujen materiaalien materiaalivahingoista, mikäli kostutus on tapahtunut märästyksellä ja värit liukenevat tai materiaali on kutistunut tai vääntynyt.


VTT:n testi

Cleandoctor palosuoja-aineen palosuojatesti suoritettu 2011 herkästi syttyvälle äänieristyslevylle
Cleandoctor palosuoja-aineen (Firefain XMP) testaus VTT Expert Service LTD 16.6.2011 standardin EN 13501-1:2007/EN ISO 11925-2 mukaisesti raportin VTT-S-4534-11 perusteella testien paloluokitukseksi palosuoja-aineelle määriteltiin paloluokka E


Palosuoja-aineella esikäsitelty käsipyyhepaperi ei syty palamaan, vaikka paloasemalla sitä yritettiin polttaa kaasupolttimella. Vieressä oleva käsittelemätön paperi alkoi palamaan heti (kuten normaalitilanteessa)


Cleandoctor palosuoja-aine tekee huokoisesta materiasta (tekstiili, paperi, puu jne...) palamattoman. Materia ainoastaan mustuu ja haperoituu. Kuvan esikäsitelty froteepyyhe mustuu, ei pala.

Paloaseman palosuoja-aineen testi

Cleandoctor palosuoja-aineen testaus
Espoon paloasemalla
30.08.2011
TESTI 1

Paloasemalla testataan cleandoctorin
palosuoja-aineen tehoa
polttamalla palosuoja-aineella käsitellyt:

- pyyhepaperin
- froteepyyhkeen
Kts. isompi kuva >>

Pyyhepaperin viereen oli asetettu vailla palosuoja-aineen käsittelyä oleva toinen paperi (oikealla)

Oikeapuoleinen paperi ryhtyi palamaan heti. Vasemmalla käsitelty paperi ei paloesimiehen liekistä huolimatta ryhdy palamaan
Kaasuliekillä poltettu ja palosuoja-aineella esikäsitelty paperi mustui,
ei palanut
TESTI 2

Palosuoja-aineella käsiteltyä
froteista (puuvilla) pyyhettä poltetaan kaasuliekillä.

Liekkiä pidetään noin minuutti kankaalla.
Kangas ei ryhdy palamaan.
Kts. isompi kuva >>

Palosuoja-aineella esikäsitelty kangasfrotee mustui, ei palanut vaikka liekkiä pidettiin kankaassa kiinni
TESTI 3

Tynnyriin on kaadettu bensaa+öljyä, joka sytytetty palamaan
Palomies lähestyy ja suihkuttaa
cleandoctor palosuoja-ainetta tynnyriin
Cleandoctor palosuoja-aine toimii tehokkaana sammutusnesteenä jopa bensapaloon
 Osta palosuoja-ainetta >>
KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE >>
Käyttöopaste aineen käytölle:

PALOSUOJAKÄSITTELY

Sumuta huokoinen kangas tai materia
palosuoja-aineella siten, että kangas/materia kostuu aineesta,
tämän jälkeen anna kuivua vuorokausi.
Palosuoja materiaalille on syntynyt kuivuttuaan.
Soveltuu myös puuhun, joka huokoinen. Esim. hirren käsittely tekee hirrestä palamattoman tai huonosti syttyvän, myöskin terassilaudat.
Myrkyttömänä aineena soveltuu myös käyttövaatteiden käsittelyyn.

Ei sovellu vettä kestämättömiin materiaaleihin kuten osa silkeistä tai vuohenjouhiset matot. Käyttäjä vastaa itse kaikista käsittelyssä tapahtuneista materiaalimutoksista, mitä tapahtuu vesipohjaisen tuotteen käytöstä materiaaleihin, joissa vesipesukielto ja suositus ainoastaan kuivapesu/kemiallinen pesu. Soveltuu kevyenä sumutuksena sisal-, kookos- ja juuttimattoihin sekä itämaisiin mattoihin, villa- ja silkkimattoihin. Käyttäjä vastaa itse edellä mainittujen materiaalien materiaalivahingoista, mikäli kostutus on tapahtunut märästyksellä ja värit liukenevat tai materiaali on kutistunut tai vääntynyt.

SAMMUTUSNESTEENÄ

Käytä keskihienoa tai hienoa sumua ja sumuta palava kohde kauttaaltaan ja toista niin kauan kunnes palo sammuu. EI KAPEAA SUORASUIHKUA. Sammuttaa lämpökynttiläpalon, rasvapalon, bensapalon, alkoholipalon ja äkisti alkaneet pienemmät palot. Hyvä seuraaville materiaaleille: puu, turvelevy, paperi, kartonki, tekstiilit. Liedellä tapahtuva rasvapalo on suuruusluokaltaan sammutettava palo 500ml suihkepullolla. Mikäli halutaan suurempi sammutuskapasiteetti ja suurempi voima sammutukseen, on 10ltr myyntierämme siihen soveltuva määrä. Aine on hyvä jo etukäteen siirtää paineastiaan, joita saa hyvinvarustelluista puutarha- tai rautakaupoista/sekatavarakaupoista. Kokeile jo etukäteen, että sumutusasento on säädetty oikein hienolle tai keskihienolle sumutusasennolle. Tuote kestää varastointia huonelämmössä, varjeltava jäätymiseltä.

KESTOISUUS

Tuote on vesipohjainen ja on uusittava jokaisen rumpukonepesun tai tasopesun jälkeen. 500ml riittää noin 5-7m2 alueen suojaukseen ja pienen palon sammutukseen. 10ltr riittää noin 100-140m2 suojaukseen ja isomman alueen palon sammutukseen.

TUOKSU/TURVALLISUUSPalosuoja-aine on tuoksuton, kuin vesi.
Palosuoja-aine on myrkytön.
Lue käyttöturvallisuustiedote aineesta.
KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE >>
« Takaisin