rugdoctor.fi palautteet


Alla tilaajien palautteita toimitetuista vuokrakoneista RugDoctorPalaute asiakkaalta, jonka matto oli hänen mukaansa pilaantunut pesussa.
Pesun suoritti mattopesula tasopesuna ja kuivatti mattoa pesun jälkeen 11h pukilla
Alla palautteen mukaan 2x pesty ja  "puhdas matto" pestiin uudelleen RugDoctorilla ja kuivatus paikoillaan. Villamatto kuivui paikoillaan n. 2h pintakuivaksi ja n. 6h rutikuivaksi.
Asiakas oli maksanut mattopesulan pesusta 330 Eur, RugDoctorin olisi voinut vuokrata aineineen hintaan 97,95 Eur tarkoittaen pesurin toimitusta kotiin kaikkialle Suomeen, mattopesuainetta 1ltr ja pesurin noutoa kodista vuokran jälkeen. Halvemmallakin voi vuokrata, mikäli noutaa ja palauttaa pesurin Musti&Mirri myymälöistä.

Alla voi lukea onko "ammattilaisen" pesu lähelläkään RugDoctor-pesurin jättämää jälkeä:

IHMEIDEN AIKA EI OLE OHI

Vein kaksi Englannista ostettua huippulaatuista luonnonvaaleaa villamattoa pestäviksi erään suuren suomalaisen pesulaketjun toimipisteeseen.

Matot oli pesty saman liikkeen kautta kahdesti aiemminkin, eikä pesutuloksessa ollut ollut huomauttamista.

Tällä kerralla matot olivat kuitenkin muuttuneet samean ruskehtaviksi ja niihin oli ilmaantunut ruskeita läiskiä sekä ylä- että alapuolelle.

Matot palautettiin pesulaan ja pesetettiin uudelleen, mutta lopputulos oli sama.

Asia vietiin Tekstiilihuoltoalan asiantuntijalautakuntaan, jonka lausunnon mukaan tahrat johtuivat matossa käytetystä liimasta. Se oli lautakunnan mukaan pesukertojen myötä irronnut ja värjännyt matot.

Lautakunta piti pesumenetelmää oikeana, mutta koska pesula ei ollut informoinut minua tahrautumisriskistä, se suositteli pesulaa palauttamaan pesumaksut eli vajaat 330 euroa, minkä pesula teki.

Koska en halunnut tyytyä lautakunnan päätökseen, päätin selvittää asiaa edelleen. Käytin toista matoista kolmella suomalaisella mattoalan ammattilaisella. Kaikki olivat kummastuneita lautakunnan päätöksestä.

Verho- ja mattopalvelu Veman Timo Lehtiö sanoi omana mielipiteenään, että matot olivat yksinkertaisesti likaiset.

Kirjoitin vielä kerran pesulan edustajille kerroin asiantuntijoideni näkemykset ja pyysin pesulaa joko pesettämään matot ammattitaitoisessa pesulassa tai korvaamaan matot. Pesula vetosi lautakunnan päätökseen ja kieltäytyi kummastakin vaihtoehdosta.  

Käydessäni Lontoossa sain maton ostopaikasta paikallisen Robert Behar -nimisen mattospesialistin yhteystiedot. Nähtyään matosta ottamani kuvat hän arveli, että matto oli yksinkertaisesti pesty huonosti, todennäköisesti liian kuumalla vedellä ja juuttiloimi oli päässyt värjäämään mattoa.

Behar oli vakuuttunut, että matot pystytään asianmukaisella ja asiantuntevalla käsittelyllä puhdistamaan.  Kai Suomesta sentään sellaisia löytyy, Behar kysyi ilkikurisesti hymyillen.

”Jos kerran Suomesta on löytynyt Jean Sibeliuksen veroinen säveltäjä, kai nyt suomalaisten kollegoideni joukosta löytyy joku, joka kykenee poistamaan muutaman tahran matoista.”

Veman Timo Lehtiö otti haasteen vastaan ja pesi toisen matoista RugDoctor-laitteella kolmeen kertaan. Matto puhdistui silmissä.

Pesulassa sitä ennen kahteen kertaan pestystä matosta lähti likaista vettä, joka tuntui sormissa liukkaalta eli sisälsi Timo Lehtiön mukaan mattoon edellisissä pesuissa jäänyttä pesuainetta.

Parannus suuren pesulayrityksen ”aikaansaannoksiin” oli niin huomattava, että Timo Lehtiön suosituksesta uusin käsittelyn kuukauden kuluttua, tällä kerralla omin käsin kotona vuokra-RugDoctorilla.  

Olen tämän mattojupakan takia joutunut käyttämään päiväkausia ja ajamaan satoja kilometrejä selvittäessäni yliolkaisen pesulayrityksen jälkeensä jättämää sotkua. 

Meidän perheemme mattoja ei enää kuskata pesuloihin, vaan ne pestään kotona tällä ihmelaitteella.

Pesulaan saatan lähettää kuvat siitä, miltä matto näytti heidän pesulakäsittelynsä jäljiltä ja RugDoctor-käsittelyn jäljiltä. Ja pullollisen likaista pesuvettä kaupan päälle.

Juha Sainio

Helsinki   Linkit:  MATTOPESULAN PILAAMAT MATOT -keskusteluihin.
             (avautuvat uudelle sivulle)
http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/2226
http://www.voimahali.fi/vh/showthread.php?t=77491
 


Hei,

Oli positiivinen  kokemus. Tein aika lailla töitä kun pesin  viiden huoneen kokolattiamaton, käytäviä, portaat alakertaan sekä  seitsemän isoa mattoa, muutaman pienen ja  tekstiilipesurilla  2 sänkyä petauspatjoineen(Hästens), tuolien istuinosia  ja jotain muuta mitä kohdalle sattui. Näin  taisi tulla melko hyvä kokemus koneen käytöstä ja  puhdasta tuli. Oikeat pesuaineet ovat varmaankin myös olennaisia hyvään tulokseen ja puhtaaseen tuoksuun. Kone oli selkeä ja helppo  käyttää( soitin vähän varmistusta ja apua) .  Koska en jaksanut siirtää raskaimpia huonekaluja pois tieltä, paikkailin mattopesun jäljitä "reunoja" tekstiilipesurilla. Edellisenä päivänä pesty käytävän matto loisti vaalean puhtaana aamuauringossa, joka sattui poikkeuksellisesti paistamaan näinä pimeinä aikoina. Tuntui hyvältä nähdä työlle selkeä tulos.  Tulen ehdottomasti vuokraamaan laitetta uudestaan, kun matot tarvitsevat puhdistusta seuraavan kerran. Olisin voinut pestä vielä sohvat ym. mutta sitten seuraavaan kertaan, tässäkin oli aikamoinen savotta näille päiville, kone olisi jaksanut, mutta itse ei ehkä enempää näin lyhyeen aikaan. Mutta Ihanaa kun on nyt näin puhdasta!
Terveisin Tuula, Kauniainen

Hei,
vuokrasimme RugDoctorin ja pesimme 7 persialaista mattoa, jotka enemmän tai vähemmän vanhoja, 6 perinteistä punaista Bukhara mattoa ja niiden  lisäksi  myös 1 aika uusi  1,2x1,8 m kokoinen  silkki matto. Vaikka edellä mainittuja aitoja  persialaisia  mattoja  voi pestä vain täysin omalla vastuulla, niin pestä hurautimme kaikki tuolla ihmepesurilla kotonamme, lattialla paikoillaan. Kun seuraa pesurin mukana tulleita ohjeita, ei ongelmia. Luonnollisesti pesussa  lähti jonkin verran väriä ja nukkaa, mutta mielestäni ei enempää jos pesettäisin  mattoja ” virallisessa” pesulassa. En olisi uskonut jälkeä jos joku kertoisi! Kehun ja suosittelen lämpimästi.

 Vuokraaja Espoon Tapiolasta

 


Veman kommentti  ylläolevaan:
Olemme testanneet RugDoctoria vuodesta 2004 ja testanneet myös ns. aitoihin mattoihin. Omat kokemuksemme ovat olleet erittäin hyvät, mutta RugDoctor konevalmistaja ei suosittele kyseisiin mattotyyppeihin syystä, että riski liian suuri. Riski on vettyminen ja pesuaineen kautta liuotus ja väriaineiden (aidot matot värjättyjä) sekoittuminen. Mikäli pesee aitoja mattoja, on se pesijän omalla vastuulla. Mutta, kuten yllä voi lukea, koneen oikea käyttö voi tuottaa loistavan lopputuloksen.


Terve,

hyvä kone oli ja tosi hyvä pesuaine teillä!

-- Sami Salonen, Parainen