Verho- ja Mattopalvelu Vema Oy är ett finländskt företag, som ägs till 100% av sina grundare.

Företaget är grundat år 2003 av Timo och Maria Lehtiö.

Vår verksamhetsidé är att leverera högklassiga gardin- och mattprodukter till ett konkurrenskraftigt pris. Vi har utvecklat en avancerad form av webbhandel, där man kan beställa måttanpassade produkter via våra kalkylatorsystem 24 timmar i dygnet. Kalkylatorn är ett säkert sätt att beställa, då frågorna besvaras korrekt.

Vi har med framgång levererat våra produkter i hela Skandinavien och har nu expanderat med leveranser till 28 länder.

Våra produkter är:

 • persienner
 • träpersienner
 • rullgardiner
 • vertikallameller
 • plisséer (veckgardiner)
 • markiser
 • kvalitetsmattor med fina kanter

Dessutom erbjuder vi gardintyger, gardinstänger av olika slag med gardintillbehör, samt specialmattor.

Vi erbjuder hemleverans till det slutliga priset i varukorgen efter registrering, till 28 länder. Registrera dig med dina uppgifter och se priset för dina produkter hemlevererade. Om priset är lämpligt kan du beställa genast 24 h i dygnet.

Våra produkter har 2 års garanti.

Beställningsspråken är engelska, svenska och finska, och även tyska i framtiden.

Vi kan kommunicera på finska, svenska, engelska och tyska. 

Hur fungerar de kalkylatorer, som finns på våra sidor?

Kalkylatorerna är beställningskanaler för kunden, för beställning av måttanpassade produkter.

 • Persiennkalkylator = ett avancerat beställningssystem, i Skandinavien, där det finns dubbla fönster och system för att hålla kölden ute. I Sydeuropa används mera ytinstallationsmodell på rumssidan, istället för mellan fönsterytor. Lätt att beställa och installera själv. Även installation av mellaninstallationsmodell är lätt att göra själv med hjälp av vår installationsguide. Vår fina kollektion gör dig häpen. Många modeler, många färger med olika lamellbredder. (16mm/25mm/35mm/50mm) För 50mm persienner även möjlighet till stegband.
 • Träpersiennkalkylator = Mycket vanlig modell överallt i Europa och installation enligt vår guide.
  Träpersienner med stort utbud 25mm/35mm/50mm.
  Träkvalitet färgad lind eller med äkta ofärgade träarter, Även med stegband. En fin kollektion  för varje smak och ekonomi.
 • Vertikallamellkalkylator = du kan beställa med tre olika lamellbredder voit 63mm/89mm eller 127mm
  Lameller som täckande, genomskinliga eller solskyddslameller.
 • Plisékalkylator = veckgardin med olika funktioner och en kalkylator, där du kan beställa olika modeller. Plisé = tygveckgardin, en kvalitetsprodukt.
 • Rullgardinskalkylator = vår kalkylator innehåller ett stort utbud av rullgardiner för olika ändamål. Täckande, genomskinliga och solskyddstyger. När du hittat rullgardinstyget du vill ha, sköter du beställningen i kalkylatorn.
 • Markiskalkylator = den mest invecklade kalkylatorn (lätt att beställa dock) och den mest mångsidiga kalkylatorn. Du kan verkligen beställa en markis levererad hem med alla tekniska läckerheter för dina egna behov.

Pris? Priset verkar kanske förmånligt jämfört med de lokala priserna, i vissa fall säkert betydligt billigare.

Kvalitet? Praktiskt taget hela Europa köper komponenter och råmaterial från samma länder och om priser är skyhöga i ditt land, utnyttja denna köpkanal. Du får likadan kvalitet och även bättre från vår webbhandel än du får från många lokala försäljare. Vi erbjuder dig Finlands och våra förmånliga priser. Det är upp till dig om du tar chanser och sparar en bra summa pengar.  

Är Finland ett billigprisland? 

Nej, vi har upplevt ekonomisk depression 1990-1995 och har varit tvungna att skära ner produktionskostnader många gånger. Finland är mycket konkurrenskraftigt och känt för sin höga kvalitetsstandard, mycket bättre än det s.k. Kinafenomenet. Vår webbhandel är unik i Finland och i hela världen.  

VÅRA SERVICE- OCH BESTÄLLNINGSSPRÅK ÄR FINSKA, SVENSKA, ENGELSKA OCH TYSKA.